Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Joogaterapia - Joogaterapia auttaa sinua, että voit auttaa itse itseäsi. 

Miksi joogaterapia?

Joogaterapia on itsehoitomenetelmä, joka auttaa sinua parantamaan elämänlaatua pysyvästi. Se on kuin kokonaisvaltainen Personal Trainer-ohjelma juuri sinulle, omien henkilökohtaisten tarpeiden mukaan.

Kenelle?

Joogaterapiassa voi käydä terveyden ylläpitämiseksi ja sairauksien parantamiseksi; myös yhdessä lääkehoidon kanssa tai samanaikaisesti muiden täydentävien hoitomuotojen kanssa.

Joogaterapia sopii kaiken ikäisille vauvasta vaariin. 

Siitä voi hakea apua esim. seuraaviin vaivoihin: 

- krooniset vaivat (esim. astma, niveltulehdus, tinnitys)

- liikunta- ja tukielinten vaivat (esim. niska- tai selkäkipu, eri nivelvaivat)

- diabetes

- erilaiset vatsavaivat

- korkea verenpaine/ sydänoireet

- unettomuus tai univaikeudet

- alakulo tai masennus

- syöpä hoidon aiheuttamiin sivuvaikutuksiin

- raskauden ja synnytyksen jälkeen liittyviin ongelmiin (esim. lantionpohjan häiriöt, erkauma)

Hormonitasapainoon liittyviin ongelmiin (esim. vaihdevuodet, kilpirauhasen vaajatoiminta, lapsettomuus, kuukautiskivut) suositellen naisille tehokasta Hormone Yoga Therapy (hormonijooga). Lisätietoja tästä.

HUOM! Joogaterapeutti ei ole lääkäri. Joogaterapia täydentää lääketiedettä eikä ole vaihtoehto lääkärin määräämälle hoidolle.

Miten se toimi?

Joogaterapia-vastaanotoilla kuunnellaan asiakasta ja laaditaan hänelle henkilökohtainen ohjelma, jossa otetaan huomioon koko ihminen ja hänen elämäntilanne.

Yhdessä asiakkaan kanssa sovitaan tavoitteet fyysisen, psyykkisen tai henkisen terveyden kohentamiseksi. 

Terapian tarkoitus on saada elämänlaatu kohenemaan. Sitä varten etsitään erilaisia keinoja ja mahdollisuuksia (change of ADL- activities of daily life).  Ohjelma voi sisältää mm. joogaliikkeitä, hengitys- ja rentoutusharjoituksia sekä muita liikuntasuosituksia tai ajatustapaan muokkailtuja mindfulness harjoituksia.

Joogaterapian peruspaketti sisältää kolme käyntiä:

1. kerta: 90 min.

2. kerta: noin 2-3 viikon jälkeen 60 min.

3. kerta: noin 2-3 kk jälkeen 60 min. Lisäkäyntejä voidaan sopia tarpeiden mukaan.

Hinta (sis. alv ja harjoitusmateriaalit)

Peruspaketti (1x90 min. ja 2x60min. plus harjoitusohjelma):  185e

Yksityistunti (60 min.) kertahinta 82e.  / 4x60 min. paketti 250e

Vastaanotto on Happy liikuntastudiossa (Kavallinpelto 10, 2. krs, 02710 Espoo). Kotikäynnit ovat mahdollisia pääkaupunkiseudulla. Kotikäynnistä laskun loppusummaan lisätään matkakulut. Kysy tarjousta!

Joogaterapiaa voi järjestää myös pienryhmille. Pyydä tarjousta.

Lisätietoja joogaterapiasta

Keski-Europassa, Intiassa ja USA:ssa joogaterapiaa käytetään mm. sairaaloissa ja lääketieteellisen hoidon täydentävänä hoitomuotona. Joogan hyviä vaikutuksia terveyteen nähdään yhä laajemmin tieteellisissä tutkimuksissa.

”Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että joogaterapia on yksi kaikkein tehokkaimmista täydentävistä hoitomuodoista useisiin yleisiin terveyteen liittyvissä haasteissa. Näitä ovat mm. varsinaiset sairaudet sekä krooniset, esimerkiksi ikääntymiseen liittyvät vaivat. ”
- Robin Monro, Ph.D. Yoga Biomedical Trust (England) – 
 

For more information on yoga therapy look at : International Association of Yoga Therapists ("IAYT") http://www.iayt.org/

Kuka olen?

Anja Huovinen on toiminut yli 10 vuotta joogaopettajana Suomessa sekä Saksassa. Hänellä on Suomen joogaliiton pitkän linjan jooganopettajan koulutus SJL. Lisäksi hän on opiskellut joogaterapiaa kansainvälisesti arvostetussa Svastha Yoga Therapy ohjelmassa, saksalaisen kirurgiortopedin Dr. Günther Nissen johdolla. Anja on myös Dinah Rodriguesin koulutettu Hormone Yogatherapy teacher (approved by IYTA and by YSA (Swiss Yoga Association) Y.S.A  and Y.I.F. (Yoga India Federation).

Hän julkaisi yhdessä Varpu Tavin kanssa kirjan: Hormoniharmoniaa; ruokavalion ja joogan keinoin.

Koulutukselta Anja on myös diplomi-insinööri (AMK) ja Master of Science (MSc Environmental Management).

Esikoislapsen odotusaikana hän löysi joogan polulle ja siirtyi kokonaisvaltaisesti hyvinvointi- ja liikunnan alalle. Hän perusti 2009 oma yrityksen ja on ”HappyLiikuntaa kaikenikäisille” studion omistaja sekä toimii tuntiopettajana kansalaisopistolla.

Anja on työskentelyt eri-ikäisten ihmisten kanssa ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä hänen sydäntään.