Pilates Espoo Leppävaara.

Pilates & terve selkä

Kuvaus

Pilates on tehokas, rauhallinen ja rentouttava liikuntamuoto, joka parantaa kehon toiminnallista ryhtiä vartalon keskialueen syviä lihaksia vahvistamalla. Pilates-tunnilla edetään oman kehon ja sen mahdollisuuksien mukaan.

Harjoittelun pohjana ovat seuraavat perusperiaatteet: keskittyminen, keskivartalon käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hengittäminen.
Säännöllisen pilatesharjoittelun avulla vahvistat lihaksia ja lisäät sekä ylläpidät liikkuvuutta nivelissäsi. Pilates parantaa myös ryhtiäsi. Monet ovat kuulleet pilatesharjoittelun eduista ja erityisesti avusta selkäkipuihin. Pilates auttaa lisäksi stressinhallintaan, koska harjoitukset tehdään keskittyneenä oman hengityksen mukaan.

Pilates-menetelmä on saksalais-amerikkalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä ke­hon­hal­lin­ta­tek­niik­ka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein.

Pilatestunnillamme yhdistetään Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä nykytietoon terveysliikunnasta sekä uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta.
Pilates soveltuu yhtä hyvin huonokuntoisille ja liikuntaa vähän harrastaneille kuin huippu-urheilijoille. Monet tanssijat ja urheilijat käyttävät pilatesharjoittelua myös loukkaantumisista toipuessaan.

Happyliikunnan pilates on niin sanottu “avoin tunti” johon voit osallistua ilman aiempaa kokemusta. Ohjaaja antaa henkilökohtaisia vinkkejä sekä vaihtoehtoja helppoihin ja haastavampiin liikkeisiin.

Pilates on sinua varten, joka haluat

Hinta

Kausi- ja sarjakortti, kokeilu 10€ 

Anja ja Katri ohjaavat tunti vuorotellen. Kts. aikataulua!

Pilates-ohjaaja Katri Suhonen

Olen käynyt Pilates Health -ohjaajakoulutuksen ja ohjannut pilates-tunteja vuodesta 2014.
Löysin itse pilateksen kun etsin keinoa pitää istumatyössä oireilevan alaselkäni kunnossa – jo muutaman tunnin jälkeen tunsin vatsa- ja selkälihasten kehittymisen ja selkeän eron vartalon hallinnassa.

Tunneillani tehdään monipuolisesti erityisesti keskivartalon hallintaan keskittyviä liikkeitä seisten, istuen, selkä-/vatsa- ja kylkimakuuasennossa. Yritän tarjota liikkeistä erilaisia vaihtoehtoja, jotta eritasoiset liikkujat ja mahdollisesti erilaisia rajoitteita omaavat saavat kaikki tehtyä itselleen sopivan harjoituksen.

Pilates toimii myös hyvänä tu­ki­har­joit­te­lu­muo­to­na muita liikuntalajeja harrastaville; kun liikkuvuus ja tukilihakset ovat kunnossa, luonnistuu myös raskaampi liikkuminen turvallisesti.

Toivon pilatestuntieni antavan sinulle rauhoittumishetken liikkumisen äärellä. Rauhallinen, kehotietoinen ja keskittynyt liike hoitaa myös mieltä ja iltaharjoittelu saattaa myös parantaa unen laatua.

Katri ohjaa pilates-iltaryhmää ja Anja sijaistaa Katria silloin tällöin ja ohjaa Pilates -aamukurssin.